Surtorn er en plantearter i familien berberis og kalles derfor også noen ganger for berberis. Denne fantastiske bæren har en skarp sur og litt bitter karakter som kan sammenlignes med smaken av tyttebær eller røde solbær.
Bruk av Berberis
Denne syrlig gode surtornbæren kan brukes på flere forskjellige måter, man kan både bruke det i matlaging, men det er også godt som snacks. Bærene passer også bra i salater bulgur quinoa og er veldig gode å blande inn i kraftige og krydrede gryteretter. Da steker man surtornsbærene i margarin eller olje tilsetter litt vann og lar det koke på svak varme i noen minutter. Bærene passer også bra til å bruke i desserter, smoothies og i hjemmelagde kjeks. Man kan også spise bærene som det er i naturlig form for de har en god og syrlig smak. Surtornbær er også godt å ha i grøt eller musli som variasjon til de vanlige rosinene. Det går også utmerket å koke det som løs te med en skje honning.
Ingredienser: Råtørkede berberis/surtorn*.
* Økologisk sertifisert ingrediens.
Opprinnelsesland: Iran.
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig.
Næringsverdi per 100 g:
Energi 13221kJ / 316kcal fett 3,5g hvorav mettet fett 05g karbohydrater 639g hvorav sukkerarter 272g protein 36g salt 001g.