Sibirsk ginseng eller Russisk rot som den også kalles i Sverige er en avsides slektning til asiatisk ginseng Panax ginseng. Sibirsk ginseng vokser i Taiga regionen i sørøstlige Russland, nord i Kina, Korea og Japan. Det er roten (Eleutherococci radix) og bladene (Eleutherococci folium) av Sibirsk ginseng som brukes. De aktive bestanddelene er lignanglykosider (liriodendrintype) og kumariner (isofraxidin).
Sibirsk ginseng inneholder syv definerte eleutherosider. De mest omtalte er eleutherosidene B og E. Det er også et innhold av polysakkarider. Russisk rot som kombineres med Schisandra og Rosenrot gir en meget god effekt. De tre kompletterer og forsterker hverandre.
Ingredienser: Råtørket sibirsk ginseng*.
* Økologisk sertifisert ingrediens.
Opprinnelsesland: Kina.
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig. Oppbevares utilgjengelig for barn.
Dosering: 1/4 - 1/2 teskje 1 til 2 ganger daglig anbefales. Blandes i smoothies, vann, juice eller lignende.
Forsiktighet: Hvis Russisk rot tas for sent på kvelden, kan det være vanskelig å sovne.
Anbefalt dose bør ikke overskrides. Kosttilskudd bør ikke brukes som et alternativ til en variert kost. Oppbevares tørt og utilgjengelig for barn.
Næringsinnhold per 100 g:
Energi 4017 kJ/96 kcal, fett 0,7 g hvorav mettet fett 0,3 g, karbohydrater 7,9 g hvorav sukkerarter 1,5 g, protein 1,0 g, salt 1,44 g.