Pippali (Piper Longum) kalles lang pepper som er en slank, aromatisk klatreplante med flerårige røtter, blader og 2,5-3,5 cm lange, 5 mm tykke svartaktige frukter. I ayurvedisk kosthold er det den umodne og modne frukten og røttene som brukes. Smaken er skarp og søt.
Ayurveda er en omfattende livsfilosofi med fokus på menneskers helse og livskvalitet. Ayurveda betyr "kunnskap om livet". Ayurveda snakker om helse som en naturlig tilstand, en tilstand som naturen hele tiden prøver å strebe etter. Inntak av naturens urter har en sentral rolle i Ayurveda for å balansere doshahornene Kapha, Vata og Pitta.
Energi: Oppvarming.
Balanser: Kapha, Pitta og Vata.
Pulveret er råtørket (under 40°C). Fruktene kommer fra indisk og srilankisk rettferdig handel og økologiske gårder.
Herbaveda-urtene er pakket i poser med nedbrytbart materiale.
Ingredienser: Økologisk, råtørket pippali-pulver (100%).
Opprinnelsesland: India.
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig.