Mørk agavesirup har en litt fyldigere smak enn lys agavesirup. Agavesirup er et relativt nytt søtningsmiddel som utvinnes fra kjernen til agaveplanten. Denne kaktuslignende planten har opprinnelse i Mexico, og juicen brukes også til å lage brennevinsdrikken Tequila. Denne spesifikke agavesirupen er et produkt fra en enkelt plante innenfor den botaniske arten "agave". I andre rimeligere varianter bruker man nektar fra 3-6 forskjellige arter av agaveplanten. Det er ingen tvil om at det er en markant smaksforskjell mellom denne delikate og rene produktet og andre blandete agavenektarer som finnes på markedet! Smaken, som minner om honning og lønnesirup, er naturlig delikat, noe som gjør den til et perfekt søtningsmiddel i både mat og drikke. Bruk den som erstatning for dadler, honning, sukker, lønnesirup og andre søtningsmidler.
Garantert Raw Food Kvalitet
For å produsere denne agavesirupen presses saften fra en levende agaveplante. Saften behandles så ved maksimalt 40°C og de komplekse sukkerene i agavejuicen omdannes til enkle sukkerarter. Resultatet er 100 % rå, filtrert agavesirup. Den milde behandlingen av agavejuicen gjør at ingen vitaminer, mineraler eller enzymer blir ødelagt.
Søtere enn sukker
Agavesirup er søtere og søtere enn honning, men kan brukes på samme måte. Den kan brukes i matlaging eller som søtningsmiddel i både varme og kalde drikker som smoothies, te og kaffe. Det kan også erstatte sukker i for eksempel bakst, og da er det nok å ta en tredjedel av sukkermengden i oppskriften, siden agavesirupen er mye søtere enn vanlig sukker.
OBS: Produkten är ej maskinförsluten eller plomberad då den förseglas för hand. Detta påverkar inte produktens hållbarhet eller kvalitet.