Alle innlegg

Opplev mer næring i hverdagen med spirefrø

Opplev mer næring i hverdagen med spirefrø

Har du tenkt på hvordan du kan øke helsen din på en enkel og naturlig måte? Svaret kan ligge i det lille, men kraftfulle livet til spirefrø. Spiring er ikke bare en gammel metode, det er også en enkel måte å legge til næringsrike og smakfulle ingredienser i kostholdet ditt. Her går vi dypere inn i verdenen av spirefrø og deler med deg hvordan du enkelt kan spire frøene hjemme.

Hva er spirefrø, og hvorfor bør man spise dem?

Spiring er prosessen der frø, vanligvis plantefrø, får begynne å spire og utvikle små spirer. Disse spirende frøene, eller groddene, er fulle av næringsstoffer og tilbyr en konsentrert dose av vitaminer, mineraler og antioksidanter. Hvorfor bruke tid på å dyrke og konsumere spirefrø? Her er 3 grunner til hvorfor du bør spire dine egne frø:

Næringsrikt innhold

Grodder er kjent for å inneholde vitaminer og mineraler som C-vitamin, folat, magnesium og jern. Med en næringsrik profil gjør det grodder til et utmerket tillegg til et sunt kosthold.

Lett tilgjengelig næring

Grodder er lettsmeltede, og næringsstoffene deres absorberes raskt av kroppen. Dette gjør dem til et ideelt valg for de med sensitiv mage eller de som ønsker å dra nytte av næringsstoffene i måltidene sine.

Enkelt og økologisk

Å dyrke grodder hjemme krever ikke mye utstyr og gir enkel tilgang til ferske, økologiske og næringsrike matvarer. I tillegg reduserer du matsvinn ved å høste groddene akkurat når de er klare til å spises.

Guide - Slik spirer du favorittfrøene dine hjemme

Nå som vi forstår hvorfor du bør spise mer spirefrø, la oss fortelle deg mer om hvordan du kan spire dem hjemme. Før vi starter spiringen, er det viktig at du skyller frøene regelmessig for å forhindre vekst av bakterier og mugg. Det er også best å holde groddene på et kjølig sted for å redusere risikoen for bakterievekst. Her er noen enkle trinn for å spire forskjellige frøtyper:

Alfalfa – naturens minifabrikk

  1. Legg 2 spiseskjeer alfalfafrø i et glass og dekk med vann.
  2. La dem trekke i vannet i 6-8 timer.
  3. Hell av vannet og skyll frøene i kaldt vann.
  4. Sett glasset på et sted med indirekte lys og skyll frøene to ganger om dagen.
  5. Etter 4-6 dager vil du ha ferske alfalfagrodder klare til å nytes!

Brokkoli – næringsrike og sprø

  1. Legg 2 spiseskjeer brokkolifrø i et glass og dekk med vann.
  2. La dem trekke i vannet i 8-12 timer.
  3. Hell av vannet og skyll frøene i kaldt vann.
  4. Plasser glasset på et sted med indirekte lys og skyll frøene to ganger om dagen.
  5. Etter 3-5 dager vil du ha ferske brokkoligrodder klare til å nytes i rettene dine!

Mungbønner – proteinrike og mettende

  1. Legg 2 spiseskjeer mungbønnefrø i et glass og dekk med vann.
  2. La dem trekke i vannet i 8-12 timer.
  3. Hell av vannet og skyll frøene i kaldt vann.
  4. Plasser glasset på et sted med indirekte lys og skyll frøene to ganger om dagen.
  5. Etter 3-5 dager vil du ha proteinrike mungbønnegrodder klare til bruk i favorittrettene dine!

Røde linser – raske og næringsrike

  1. Legg 2 spiseskjeer røde linser i et glass og dekk med vann.
  2. La dem trekke i vannet i 8-12 timer.
  3. Hell av vannet og skyll frøene i kaldt vann.
  4. Plasser glasset på et sted med indirekte lys og skyll frøene to ganger om dagen.
  5. Etter 2-4 dager vil du ha ferske røde linsespirer klare til å gi en næringsboost til rettene dine!

Karse – pepperaktig smaksopplevelse

  1. Bløtlegg karsefrøene i en skål med vann i ca. 4-6 timer.
  2. Hell av vannet og skyll frøene grundig i kaldt vann.
  3. Plasser frøene i en spireboks eller spirekasse og dekk dem med en tynn linnduk eller nettsil.
  4. Skyll frøene to ganger om dagen og sørg for at de alltid er fuktige.
  5. Etter ca. 4-6 dager er karssegroddene klare til å høstes og nytes i dine sunne retter!

Forbedre både smak og næring i måltidene dine med spirefrø

Ved å inkludere disse næringsrike groddene i kostholdet ditt får du ikke bare en ekstra dimensjon av smak, men også en rekke helsefordeler. Vær kreativ på kjøkkenet ditt og eksperimenter med forskjellige spiretyper for å finne dine favoritter!

Bestill hjem spirefrø!

Alfalfagress ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 111 NOK 159
KJØP NÅ
Spirefrø Korngras ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 41 NOK 59
KJØP NÅ
Spirefrø Fennikel ØKO 50g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 40 NOK 57
KJØP NÅ
Grovt bokhvete ØKO 250g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 41 NOK 59
KJØP NÅ
Mungbønner ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 113 NOK 162
KJØP NÅ
Mungbønner ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 60 NOK 87
KJØP NÅ
Groddbovete ØKO 100G
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 25 NOK 35
KJØP NÅ
Alfalfagress ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 307 NOK 438
KJØP NÅ
Spirefrø Kløver ØKO 500g
40%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før: 2024-01-30
NOK 252 NOK 421
KJØP NÅ
Spirefrø Løg ØKO 50g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 89 NOK 128
KJØP NÅ
Mungbønner ØKO 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Best før: 2024-06-30
NOK 82 NOK 137
Spirefrø Ruccola ØKO 100g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 47 NOK 66
Spirefrø Hvetegress ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 27 NOK 39
Spirefrø Klover ØKO 200g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før: 2024-01-30
NOK 124 NOK 177
Groddfrø erter ØKO 100g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 40 NOK 57
Spirefrø Karse ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før: 2024-01-30
NOK 124 NOK 178
Spirefrø Solsikkefrø ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 88 NOK 125
Spirefrø Bukkehornsfrø ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 140 NOK 200
Groddfrø Solrosfrø 250g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 49 NOK 71
Spirefrø Bukkehornkløver ØKO 200g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 65 NOK 92
Logg inn
Fikk du rett?