Inkabær også kjent som gullbær eller ananaskirsebær. Hvis du liker våre gojibær, vil du elske disse herlige bærene fra Sør-Amerika! Disse modne soltørkede og ville bærene er søtsure. De ligner på passionsfrukt i smaken og er fulle av små frø. I størrelse er de litt større enn rosiner.
Inkabær er en god kilde til C-vitamin og fiber. De er også en av få frukter som faktisk inneholder protein (ca. 16%)! Overraskende mye for å være en frukt.
De ble dyrket av Inka-folket under deres imperium, derav navnet Inkabær. Lokalt kalles det mullaca uvilla eller uchuva. Inkabær vokser året rundt i tropene og finnes på de fleste kontinenter. Det sterke inkatre-treet når en meter høyt og får kremfargede blomster som utvikles til gule/oransje små bær. Bærene vokser i et papiraktig skall som ligner kinesiske lykter. Bladene kan også brukes. Bærene kan bli funnet på markeder fra Venezuela til Chile, og fordi det er en sterk plante, har den til en viss grad kunnet dyrkes også på andre varme breddegrader i verden. Selv om vi i Vesten nylig har oppdaget inkabæret, betraktes det som en vanlig hagefrukt i landene der den vokser naturlig. I India og Afrika lager de gjerne syltetøy av inkabær.
Inkabær kan spises som de er, eller de kan blandes inn i en smoothie eller dessert. De er alltid like deilige og fulle av smak! De er ikke så følsomme og trenger derfor ikke oppbevares kjølig.