Pilrot er en lukt- og smakfri rot som brukes tørket og malt for å få en helt klar jevning i supper, sauser, gryter og desserter. Sauser jevnet med pilrot holder også bedre i fryseren enn sauser jevnet med maismel. Sauser jevnet med pilrot blir blanke i fargen og krever ikke like høy varme for å tykne som mais- og melkjevninger. Piljevninger bør heller ikke kokes for lenge da den mister sin jevnende evne.
Ingredienser: Økologisk pulver av pilrot (100%).
Opprinnelsesland: India.
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig.
Dosering: Cirka 1-2 tsj for å jevne 2-3 dl saus og 1 ss til 1 liter suppe.
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 14602 kJ/349kcal
Fett 01g
- hvorav mettet fett: 0 g
Karbohydrater 85 g
- hvorav sukkerarter: 0 g
Protein: 62 g
Salt: 001 g.