Fri frakt fra 599 kr
Just nu – ekstra rask levering
Just nu – ekstra rask levering
Laster inn
Frøknekkebrød med tranebær og julekrydder - et sprøtt innslag på årets julebord

Frøknekkebrød med tranebær og julekrydder - et sprøtt innslag på årets julebord

Vintertid og jul er synonymt med herlige dufter og smaker. Hva med å legge til en økologisk touch til ditt julebord i form av frøknekkebrød med tranebær og julekrydder? Disse sprø lekkerhetene er enkle å bake og ikke bare sunne, men også fylt med vintersmaker. Les mer i vår artikkel, hvor vi gir deg innsikt i frøknekkebrødets historie og dets tilknytning til juletradisjoner.

Frøknekkebrød - med historie langt tilbake i det nordiske kjøkkenet

Frøknekkebrød er mer enn bare et sprøtt tillegg til ostebrettet. Dets historie strekker seg langt tilbake og har røtter i det nordiske kjøkkenet. Opprinnelig ble frøknekkebrød skapt som et næringsrikt alternativ i vintermånedene, da tilgjengeligheten av ferske råvarer var begrenset. Med en base av gresskarkjerner, solsikkekjerner, teffmel og en rekke andre næringsrike ingredienser ble det raskt en favoritt på julebordene.

Som et sprøtt tilbehør til julebordet er frøknekkebrød en gjentakende favoritt

Julen er en tid for fellesskap og tradisjoner, og frøknekkebrød har sneket seg inn som en gjentakende favoritt i disse festlighetene. Det sprø, smakfulle knekkebrødet passer perfekt til julebordet og er et fantastisk tillegg til tradisjonelle retter. Frøknekkebrød er ikke bare enkelt å lage, men også et sunt innslag i julefeiringen, med sine antioksidantrike tranebær og næringsrike frø.

Slik baker du dine egne frøknekkebrød med tranebær og julekrydder

Nå som vi har tatt en reise gjennom historien og tilknytningen til juletradisjoner, la oss skape litt magi på kjøkkenet med en oppskrift på frøknekkebrød med tranebær og julekrydder.

Oppskrift - Frøknekkebrød med tranebær og julekrydder

Ingredienser

2 dl gresskarkjerner
1/2 dl solsikkekjerner
1/2 dl teffmel, mørkt
1 dl tørkede tranebær
0,75 dl lyse og mørke sesamfrø, blandet
0,25 dl loppefrøskall
0,5 dl chiafrø
1 ss loppefrøskall
0,5 ts salt
0,5 dl hakkede pekannøtter
0,5 dl olivenolje
2 ts pepperkakekrydder
2 dl varmt vann

Slik gjør du

  1. Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
  2. Tilsett olje og varmt vann og bland godt.
  3. Fordel deigen på bakepapir og skjær deigen i firkanter.
  4. Dryss over havsalt og stek midt i ovnen på 150 grader i 45 minutter.

Tips: Vil du heller bake frøkjeks? Rull deigen til en rull, la hvile i kjøleskapet og skjær i tynne kjeks. Dryss så over havsaltet og stek samtidig og temperatur som kjeksen. Husk å holde øye med ovnen slik at kjeksen får en fin jevn farge.

Gi julebordet ditt et økologisk og sunt preg med disse frøknekkebrødene med tranebær og julekrydder. Frøknekkebrødet er enkelt å bake og fullt av vintersmak, og vil derfor bli en favoritt både for store og små. Skap litt julemagi på kjøkkenet ditt og la frøknekkebrødet være stjernen på den festlige menyen din i år!

Kjøp ingredienser til Fröknecke med tyttebær og julekrydder!

Kommentarer

Be the first one to comment:
Navn:
E-postadresse (publiseres ikke):
No comments
ARTIKKEL 1 1.1  | Vis alle 
Logg inn

Vår laveste pris 1-30 dager før prisavslag:

MERK. Prisen er den laveste prisen som er brukt for produktet 1-30 dager før gjeldende prisavslag ble utført. Unntaket er dersom det er foretatt gradvise reduksjoner, så vis laveste pris 1-30 dager før første prisreduksjon.
Choose country