Alle innlegg

Opplev smakene av naturens sødme med Vegansk pannacotta

Opplev smakene av naturens sødme med Vegansk pannacotta

Valentinsdagen nærmer seg, og hva er vel mer romantisk enn å overraske noen du er glad i med en deilig Vegansk pannacotta? Bli med på en reise gjennom pannacottaens opprinnelse og historie, og oppdag hvordan du kan lage en sunn og delikat dessert med en følelse av små, rosa skyer.

Pannacotta - en italiensk delikatesse

Pannacotta, som betyr "kokt fløte" på italiensk, er en tradisjonell italiensk dessert med røtter som strekker seg langt tilbake i tid. Opprinnelig stammer pannacotta fra Piemonte i Nord-Italia og har utviklet seg til å bli en populær dessert over hele verden. Den klassiske versjonen av pannacotta er laget med fløte, sukker og gelatin, men dagens helsebevisste matelskere utforsker innovative måter å lage deilige varianter på.

Agar agar og kokoskrem - grunnlaget for en vegansk pannacotta

For de som følger en raw food- og sunn livsstil, finnes det alternativer til de tradisjonelle pannacotta-oppskriftene. Ved å erstatte gelatin med agar agar og vanlig fløte med kokoskrem, får du ikke bare en god smak, men også et sunt preg til desserten din. Det er mye spennende å utforske innenfor det veganske raw food-kjøkkenet, og denne veganske pannacottaen er intet unntak.

Oppskrift - Vegansk pannacotta

For å heve kjærlighetsnivået og romantikken på Valentinsdagen, kan du overraske din kjære med vår rosa Veganske pannacotta.

Ingredienser

400 ml fet kokoskrem
1 1/2 dl tinete bringebær
3/4 ts agar agar
1/2 dl xylitol
Mørk sjokolade til pynt

Slik gjør du

  1. Miks de tinete bringebærene og kokoskremen i en blender til du får en jevn blanding.
  2. Sil bringebær-kokosblandingen over en kjele.
  3. Visp inn agar agar og xylitol, kok opp blandingen og la det småkoke i 2-3 minutter.
  4. Hell blandingen i små bokser og la det stå i kjøleskapet over natten.
  5. Smelt sjokoladen i vannbad og hell over pannacottaen, la det stå i kjøleskapet i ytterligere 30 minutter.
  6. Server og nyt denne kjærlige desserten!

Tips

Lag din egen kokoskrem med kokosmelkpulver, ca. 400 ml

  1. Mål opp 4 dl kaldt vann i en glassburk eller flaske.
  2. Tilsett 7-8 ss kokosmelkpulver og rist/visp grundig. Dette kan også gjøres i en blender, matprosessor eller stavmikser.
  3. Du kan også tilsette en klype salt hvis du ønsker det.
  4. Kokoskremen brukes i gryteretter og desserter akkurat som vanlig. Imidlertid kan du ikke vispe din hjemmelagde kokoskrem slik du kan gjøre med boksfløten.
  5. Kokoskremen oppbevares i kjøleskapet i maks fem dager.

Vegansk pannacotta - desserten med like mye helse som smak

Gjør Valentinsdagen minneverdig med denne Veganske pannacottaen, en sunn og kjærlig dessert som får hjerter til å smelte. La deg inspirere av de fantastiske mulighetene innenfor raw food og sunn baking, og gi din kjære en smaksopplevelse som er like sunn som den er deilig!

Ingredienser til Vegansk pannacotta

Agar Agar pulver ØKO 200g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 168 NOK 240
KJØP NÅ
Sjokolade Mørk 99 % RAW Eco 70g
Kort dato
Lovechock
Best før:
NOK 67
KJØP NÅ
Bringebærpulver Frysetørket ØKO 100g
30%
Kort dato
NOK 214 NOK 306
KJØP NÅ
Kokosmelk Pulver ØKO 100g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 47 NOK 67
Kokosmelk Pulver ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 156 NOK 224
Xylitol ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 116 NOK 167
Xylitol Pulver ØKO 500g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 94 NOK 187
Sjokoladeknapper fra Peru 70% økologisk 500g
30%
Kort dato
NOK 278 NOK 398
Sjokoladeknapper fra Peru 70% ØKO 100g
30%
Kort dato
NOK 63 NOK 90
Logg inn
Fikk du rett?