
Veganske spøkelsesmuffins
2 dl økologisk mandelmel
1 dl økologisk rismel
1,5dl øko dadler øko
2,5 ss rå øko kakaopulver
1 ts fiberhusk
1 ts bikarbonat
1 ts vaniljepulver øko
1 klype Himalayasalt
1 ss chiafrø øko
1 øko avokado (ca. 100 g skrelt)
2 ss yacon eller agavesirup rå øko
2,5 dl kremet kokosmelk
1 ss ekstra virgin olivenolje
Topping
4 dl kokosmelk eller kokoskrem
1 ss lønnesirup eller agavesirup
1 ts vaniljeekstrakt eller annen smak etter eget valg!
Gjør dette:
Sett ovnen på 175 grader.
Bland alle de tørre ingrediensene til fint mel i en mikser.
Tilsett så avokado og yacon eller agavesirup, kokosmelken og olivenolje. Bland videre til en røre.
Legg deigen jevnt fordelt i former.
La svelle i 10 minutter.
Stek i nedre del av ovnen i ca 25 minutter.
La avkjøles.
Topping
Sørg for at kokosmelken/fløten din er virkelig avkjølt slik at du kan skille fettet fra væsken.
Hell den fete delen av kokosmelken i en kald bolle sammen med sirupen og valgfritt krydder og vis frem med en håndvisp.