Korngräs har blitt dyrket i over 7000 år for dens næringsinnhold, men det er først i nyere tid at det tørkede pulveret har blitt populært i den moderne vestlige verden. De unge korngressbladene høstes og tørkes forsiktig til et pulver. Korngræs er lett for kroppen å fordøye.
Korngræspulveret lages av ferske gressstrå fra korn som tørkes og til slutt males til et fint pulver. Det er ingen spor av gluten i korngræset, så hvis du er følsom for gluten, kan du fortsatt spise korngress uten bekymring.
Korngræs har en intens grønn farge som indikerer at det inneholder store mengder klorofyll. Klorofyll er basisk og kan bidra til å oppnå en bedre syre-base balanse i kroppen. I korngræs har man funnet 18 aminosyrer og det inneholder alle åtte essensielle aminosyrer som kroppen ikke kan produsere selv. Korngræs inneholder også mange viktige enzymer som for eksempel superoksyddismutase antioksidant (SOD) og den nylig oppdagede antioksidanten (2 "-O-glukosylisovitexin) som har vist seg å være enten like eller enda mer effektiv oksidasjonshemmer enn E-vitamin.
Ingredienser: Økologisk råtørket korngræspulver (100%) *
* Økologisk dyrking
Opprinnelsesland: EU
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig.
Dosering: Første uken starter du med 1 ts daglig en gang om dagen. Øk deretter til 1 ts tre ganger daglig. Bland med fordel i juice eller smoothie. Korngræspulver bør helst tas på tom mage, for eksempel om morgenen 30 minutter før eller to timer etter et måltid.
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 1046 kJ / 250 kcal
Fett: 5 g
- hvorav mettet fett: 0,6 g
Karbohydrater: 34 g
- hvorav sukkerarter: 31 g
Protein: 29 g
Salt: 0 g.