Medjool-dadler er store dadler som er myke og glatte i konsistensen. De har alltid blitt ansett som en fin praline og noe man spiser ved spesielle anledninger, men med tanke på næringsverdiene synes vi absolutt at man kan spise noen hver dag! Dadlene inneholder mer lett absorberbare fibre enn en helkornsbrød og mer kalium enn bananer. Medjool-dadler er gode å spise som de er, men du kan også bruke dem som søtning i smoothies, bakverk og matretter. Bland et par dadler med vann og du har en enkel restitusjonsdrikk.
Vi anbefaler å bløtlegge dadlene før bruk da næringsstoffene blir lettere for kroppen å absorbere og de vil bli enda bedre. Bløtleggingsvannet kan også brukes som søtning i for eksempel smoothies. Noen ganger kan fruktsukkeret som finnes naturlig i dadlene krystallisere og vises som hvite prikker på frukten.
OBS! Alle våre frukter er helt usøtede og ikke behandlet med svovel!