Hasselnøtter har en god nøttesmak. De er naturlig rike på bra fett, kostfiber, protein, B-vitaminer og magnesium.
Bruk hasselnøtter i matlagingen eller spis dem som de er. Prøv for eksempel å lage en god og sunn hasselnøttmelk: Bland bløtlagte hasselnøtter med rikelig med vann i en blender og sil godt. Hasselnøtter egner seg også godt til hasselnøttsmør og bakverk.
Våre råtørkede økologiske hasselnøtter er skånsomt tørket for å bevare så mye næring som mulig. Hasselnøtter er meget egnet til lavkarbo-kosthold.
Hassel (Corylus Avellana) er en liten tree på 5-8 meter høyde som i tette skoger gjerne blir en stor busk på grunn av de mange skuddene fra rothalsen. Hassel har eksistert lenge, og det finnes opplysninger som viser at hassel har vokst helt opp til Ångermanland rundt 9500 f.Kr. Da dannet hassel skog sammen med eik og lime. Allerede i Upplandslagen fra 1295 og i andre landskapslover nevnes Hassellunder som het Hesli på gammelsvensk, og ordet Häsle finnes fortsatt i flere stedsnavn.