Hasselnøtter har en god nøttesmak. De er naturlig rike på bra fett, kostfiber, protein, B-vitaminer og magnesium.
Bruk hasselnøtter i matlagingen eller spis dem som de er. Prøv for eksempel å lage en god og sunn hasselnøttmelk: Bløtlegg hasselnøttene og bland dem med rikelig med vann i en mikser. Sil nøttemelken fint. Hasselnøtter egner seg også godt til å lage hasselnøttsmør og bakverk.
Våre råtørkede økologiske hasselnøtter er skånsomt tørket for å bevare så mye næring som mulig. Hasselnøtter er svært egnet til lavkarbokosthold.
Hassel (Corylus avellana) er noen ganger i tett skog et lite tre på 5-8 meters høyde, men blir gjerne en busk gjennom de mange skuddene fra rothalsen. Hassel er et tre som har eksistert i svært lang tid. Det finnes opplysninger som viser at hassel har vokst helt opp til Ångermanland rundt 9500 f.Kr. På den tiden dannet hassel skog sammen med eik og lind. Allerede i Upplandslagen fra år 1295 og i andre landskapslover nevnes Hassellundar, som het Hesli på gammelsvensk, og ordet Hæssle finnes fortsatt i flere stedsnavn.