Alle innlegg

Raw og vegansk marsipangodteri - festlige farger og smaker til påsken

Raw og vegansk marsipangodteri - festlige farger og smaker til påsken

Påsken er en høytid fylt med tradisjoner og god mat, og hva kan være bedre enn å introdusere noe nytt og spennende på dessertbordet? La oss vise deg hvordan du kan berike din påskefeiring med raw og vegansk marsipangodteri. Dette godteriet er ikke bare et smakfullt alternativ til tradisjonelle påskegodterier, men også enkelt å lage hjemme. Bli med oss når vi utforsker hvordan du kan lage disse deilige godbitene som vil glede både store og små ved påskebordet.

En klassiker med en grønnere vri

Marsipan er elsket over hele verden, verdsatt for sin sødme og myke konsistens. Ved å lage en raw og vegansk versjon av denne klassikeren, tilbyr vi en sunnere variant som passer for alle. Denne versjonen av marsipangodteri bruker økologiske ingredienser og plantebaserte alternativer for å skape en godbit som er like tilfredsstillende som den er enkel å nyte.

Råvarer som gir glede i hver bit

Vår raw og veganske marsipan baserer seg på økologisk mandel eller mandelmel, som gir en rik og nøtteaktig base. Sammen med naturlig søtning fra agave eller SÖTIN og et hint av mandelolje, skapes en myk og smidig marsipan som er perfekt for å forme til ønsket godteri. For å gi en unik vri, kan marsipanen farges med naturlige fargestoffer som gurkemeie, spirulina eller frysetørket bringebærpulver, noe som gir en vakker unik farge og en ekstra smakopplevelse.

Oppskrift - Raw & vegansk marsipangodteri

Ingredienser

Raw marsipan
750g økologisk mandel eller mandelmel
1 dl valgfri søtning, for eksempel agave eller SÖTIN
3 ss vann
en klype salt
1 ss mandelolje

Sjokolade
250 g kakaosmør
150 g kakaopulver
1/2 dl agaveinulin 

Pynt
1 ts gurkemeie, 1 ts spirulina eller 1 ts frysetørket bringebærpulver
Valgfrie nøtter til pynt

Gjør dette

  1. Kjør mandelen til et fint mel i en kjøkkenmaskin eller bruk mandelmel.
  2. Tilsett søtning, mandelolje, salt, og vann og kjør til det blir en masse som ligner mandelmasse.
  3. Ønsker du å farge marsipanen, kan du dele deigen i like store deler og legge i boller. Tilsett deretter de respektive pulverene du ønsker å farge med.
  4. Form til firkanter og sett i kjøleskapet
  5. Smelt kakaosmøret over et vannbad.
  6. Tilsett deretter kakaopulveret og bland i valgfri søtning. Vi foreslår en søtning i pulverform.
  7. Dypp nå mandelmassen i sjokoladen din.
  8. Pynt med valgfrie nøtter.
  9. Sett deretter sjokoladen i kjøleskapet.

La oss skape en ny tradisjon

Å lage eget raw og vegansk marsipangodteri til påsken er en herlig måte å forene gode smaker med helsebevisste valg. Det viser at vi kan omfavne tradisjoner på en ny og bærekraftig måte, uten å gi opp nytelsen. Disse godbitene symboliserer en kjærlighet til mat som er både god for oss og for vår planet. Så la dette bli en ny tradisjon som beriker ditt påskebord med både smak og mening. Del disse delikatessene med nære og kjære og spre gleden av en bevisst og forn.

Ingredienser til marsipangodteri

Mandel Premium RAW 200g
40%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 56 NOK 94
KJØP NÅ
Mandel Premium RAW 1kg
40%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 192 NOK 319
KJØP NÅ
Mandelmel Premium RAW 500g
40%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 103 NOK 171
KJØP NÅ
Mandelmel Premium RAW 1 kg
40%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 185 NOK 308
KJØP NÅ
Agave Inulin ØKO 100g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 44 NOK 64
KJØP NÅ
SØTIN ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 139 NOK 199
KJØP NÅ
Mandelolje kaldpresset ØKO 150ml
20%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 130 NOK 162
KJØP NÅ
Mandelolje kaldpresset ØKO 50ml
20%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 67 NOK 84
KJØP NÅ
Gurkemeie ØKO 100g
31%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK 41 NOK 59
KJØP NÅ
Gurkemeie ØKO 500g
30%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK 88 NOK 125
KJØP NÅ
Kakaosmør ØKO 250g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 87 NOK 124
Agavepulver ØKO 100g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 25 NOK 50
Kakaosmør ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 151 NOK 216
Kakaopulver 11% ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 79 NOK 113
Spirulinapulver ØKO 125g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 71 NOK 102
Spirulinapulver ØKO 500g
40%
Kort dato
Save The Food
Best før: 2024-03-14
NOK 218 NOK 363
Bringebærpulver Frysetørket ØKO 100g
50%
Kort dato
NOK 153 NOK 306
Logg inn
Fikk du rett?