Alle innlegg

Raw sjokoladebark med kandisert appelsin

Raw sjokoladebark med kandisert appelsin

Sjokolade, den fristende godbiten som fortryller våre smaksløker og varmer hjertene våre. La deg inspirere av vår enkle juleoppskrift på rå sjokoladebark med kandisert appelsin - perfekt å gi bort som gave til nære og kjære!

Rå sjokoladebark med kandisert appelsin - en hjemmelaget delikatesse å dele og gi bort

Å skape din egen sjokolade er som å blande kunst og gastronomi. Med rå sjokoladebark får du en grunnoppskrift som du kan bruke til alle smaksopplevelser du vil prøve i julen. Vi anbefaler kandisert appelsin, det gir en herlig frisk tvist til sjokoladen - husk å la den kandiserte appelsinen avkjøles grundig før du lager sjokoladebarken.

Ingredienser

Sjokoladebark:
100 g kakaomasse
100 g kakaosmør
2 ss agavesirup
2 ss rå kakaopulver
1 klype himalayasalt

Kandisert appelsin:
1 appelsin, skallet
2 ss agavesirup
2 ss vann

Dekorasjon:
Hakket ristet mandel
Tørkede skiver av clementin
Tørkede granateplekjerner

Slik lager du din hjemmelagde sjokoladebark til jul

Et kjennetegn ved hjemmelaget sjokolade er variasjonen av smaker og teksturer. Hver bit skal være et smakfullt eventyr, og ved å eksperimentere med forskjellige ingredienser kan du skape en sjokolade som er unik og perfekt tilpasset dine preferanser. Resultatet blir ikke bare deilig hjemmelaget sjokolade, men også en perfekt gave å gi bort ved julens festligheter. Lag, nyt og la den rå sjokoladebarken bli et uttrykk for din egen unike smakspalett!

Slik gjør du det

Kandisert appelsin:

  1. Skrell det ytterste gule skallet av appelsinen og skjær det i tynne strimler.
  2. Kok appelsinskallet i vann i noen minutter, bytt vann og gjenta prosessen for å redusere bitterheten.
  3. Kok deretter appelsinskallet i agave og vann til væsken forsvinner, og det blir kraftig boblende.
  4. Fordel de kandiserte appelsinstrimlene på bakepapir og la dem avkjøles.

Sjokoladebark:

  1. Hakk kakaomasse og kakaosmør fint, smelt dem forsiktig i vannbad.
  2. Tilsett agavesirup, kakaopulver og salt til blandingen.
  3. Hell sjokolademassen i former eller direkte på bakepapir.
  4. Dekorer sjokoladen med de kandiserte appelsinstrimlene og andre ønskede ingredienser.

Inspirert av julesmakene, ta del i vårt utvalg!

Kakaomasse Raw 100% ØKO 500g
20%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 235 NOK 294
KJØP NÅ
Agave Sirup Lys ØKO 500ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før: 2024-08-27
NOK 111 NOK 159
KJØP NÅ
Agavesirup Mörk ØKO 500ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 95 NOK 135
KJØP NÅ
Mandel Premium RAW ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 241 NOK 345
KJØP NÅ
Kakaopulver 21% ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 175 NOK 250
KJØP NÅ
Kakaomasse 100% ØKO 500g
40%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 114 NOK 189
Kakaopulver 11% ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 159 NOK 226
Kakaopulver Raw ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 191 NOK 273
Kakaosmør ØKO 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Best før:
NOK 259 NOK 431
Logg inn
Fikk du rett?