Alle innlegg

Slik lager du dine egne Veganske geléhjerter med agar agar

Slik lager du dine egne Veganske geléhjerter med agar agar

Velkommen til en sunn, vegansk og rosa glitrende verden av søtsaker! Hvorfor ikke prøve agar agar gjennom vår deilige oppskrift på Veganske geléhjerter, perfekte for Valentinsdagen eller hvilken som helst dag du vil unne deg noe godt? Agar agar, en allsidig ingrediens med opprinnelse fra sjøalger, har revolusjonert gelébaserte delikatesser innen vegansk matlaging og baking.

Agar agar - alger med over 300 års historie i det asiatiske kjøkkenet

Agar agar stammer fra røde og brune sjøalger og har blitt brukt i asiatisk matlaging i over 300 år. Dens fantastiske geléformende egenskaper gjør den til et utmerket alternativ til tradisjonelt gelatin, perfekt for de som følger en vegansk eller vegetarisk livsstil. Agar agar er også rik på mineraler og har helsefordeler som gjør den til et populært valg innenfor rawfood og sunn baking.

Hvordan bruke agar agar i vegansk matlaging og baking

Agar agar har blitt en uunnværlig ingrediens innen vegansk matlaging og baking, spesielt når det gjelder å lage gelébaserte desserter og godteri. Dens geléformende evne gjør den utmerket som et alternativ til gelatin, noe som åpner opp en hel verden av muligheter for å lage deilige veganske geleer, puddinger og godteri. I tillegg passer agar agar godt sammen med rawfood og sunn baking, da det tilfører både tekstur og næringsstoffer til rettene.

Oppskrift - Veganske geléhjerter for Valentinsdagen

Ingredienser

2 1/2 dl vann
1 1/2 ts agar agar
2 1/2 dl bær, f.eks. bringebær eller jordbær
2 ss frukt, f.eks. bringebær, jordbær eller pitaya
6 ferske dadler
Søtning for å rulle godteriet i

Slik gjør du

  1. Bland agar agar og vann i en kjele og la det stå i ca. 10 minutter.
  2. Miks bærene og dadlene til en jevn konsistens, tilsett fruktpulver.
  3. Kok opp agar agar-blandingen på svak varme til den tykner som sirup.
  4. Tilsett den moste frukten og rør godt.
  5. Hell blandingen i former og la den stivne i kjøleskapet i noen timer.
  6. Velt ut eller skjær i ønsket form.
  7. Rull geléhjertene i søtning.
  8. Oppbevar dem i kjøleskapet og nyt de sunne geléhjertene dine!

Opplev mulighetene med agar agar og nyt Veganske geléhjerter

Med denne enkle oppskriften på Veganske geléhjerter kan du lage deilige og sunne søtsaker for Valentinsdagen eller andre spesielle anledninger. Agar agar åpner opp en verden av muligheter når du streber etter en økologisk og sunn livsstil, samtidig som du kan nyte god mat og desserter uten å kompromisse med smak eller konsistens. Gi deg selv og dine nærmeste en smaksopplevelse utenom det vanlige med Veganske geléhjerter!

Ingredienser til Veganske geléhjerter

Agar Agar pulver ØKO 200g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 168 NOK 240
KJØP NÅ
Bringebærpulver Frysetørket ØKO 100g
30%
Kort dato
NOK 214 NOK 306
KJØP NÅ
Jordbærpulver Frysetørket ØKO 100g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 168 NOK 240
KJØP NÅ
Dadler Medjool ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 273 NOK 390
KJØP NÅ
Daddler uten kjerne ØKO 500g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 79 NOK 112
KJØP NÅ
Aseel Dadler uten kjerne ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 63 NOK 90
KJØP NÅ
SØTIN ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 139 NOK 199
KJØP NÅ
Pink Pitaya-pulver 100g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 127 NOK 181
Logg inn
Fikk du rett?