Medjooldadler er store dadler som er myke og saftige i konsistensen. De har alltid blitt ansett som en fin pralin og noe man spiser til spesielle anledninger, men med tanke på deres næringsverdi mener vi absolutt at man kan spise noen hver dag! Dadlene inneholder mer lettfordøyelige fiber enn en hel fullkornsbrødskive og mer kalium enn i en banan.
Medjooldadler er gode å spise som de er, men du kan også bruke dem som søtning i smoothies, bakverk og matretter. Bland noen dadler med vann så har du en enkel restitusjonsdrikk.
Det anbefales å bløtlegge dadlene før bruk, da blir næringsstoffene lettere for kroppen å absorbere og de vil bli enda bedre. Bløtleggingsvannet kan også brukes som søtning i for eksempel smoothies.
Noen ganger kan fruktsukkeret som finnes naturlig i dadlene krystallisere og vises som hvite prikker på frukten.
OBS! Alle våre frukter er helt usøtede og ikke behandlet med svovel!