Alle innlegg

Feir Kanelbollens dag – bak Raw kanelboller med nøttefyll

Feir Kanelbollens dag – bak Raw kanelboller med nøttefyll

Kanelbollens dag er en kjær tradisjon som mange gleder seg til hvert år. Denne gangen kan du ta feiringen et skritt videre ved å prøve noe nytt – Raw kanelboller. Disse deilige rawfood-bollene byr på alle smakene du elsker, men på en bærekraftig måte – helt uten ovn eller hvitt sukker.

En moderne vri på en klassiker

Å bake kanelboller pleier å innebære lukten av gjærdeig og varme fra ovnen, men for deg som ønsker et alternativ som passer til den veganske rawfood-livsstilen, finnes det nå Raw kanelboller. Her beholder vi den klassiske smaken av kanel og kardemomme, men i et format som både er enkelt og morsomt å lage. Du blander nøtter, dadler og krydder for å lage en fylling som smaker like herlig som den tradisjonelle, med et ekstra snev av naturlig sødme.

Nyt raw kanelboller på en ny måte

Disse bollene er perfekte for deg som vil feire Kanelbollens dag og samtidig holde fast på en bærekraftig livsstil med råvarer fra naturens spiskammer. Med ingredienser som cashewnøtter og mandler, og en fylling som får sødmen sin fra ferske dadler, blir resultatet virkelig smakfullt. Hvorfor ikke by på noe litt annerledes i år? Raw kanelboller er enkle å lage og fulle av herlige smaker som får deg til å ville ha en til – uten at du engang trenger å slå på ovnen.

Oppskrift - Raw kanelboller med nøttefyll

Ingredienser

Deig

2 dl cashewnøtter
1 dl havregryn
1 dl revet kokos
8 ferske dadler
1-2 ss vann eller mer
1 ss dadelsukker, valgfritt
2 ts vaniljepulver
1 klype salt

Fylling

1 dl mandler
8 ferske dadler, uten stein
1-4 ss vann
2 ss kanel
1 ss kardemomme
2 ts yaconsirup
1 dl pistasj eller hasselnøtter, hakket

Dekorasjon

Revet kokos
Frysetørkede bringebær
Hakkede pistasjnøtter
Bipollen

Papirformer

Slik gjør du

Deig

  1. Start med å blande cashewnøtter, havregryn og kokos til et mel i en blender. Bruk gjerne litt toppede måleskjeer. Dette krever en god blender og litt tålmodighet. Hell melblandingen i en bolle og sett til side.
  2. Ta ut steinene fra dadlene og finhakk dem. Miks med vann til du har en jevn masse. Du kan samtidig lage basen til fyllet.
  3. Bland deretter dadelmassen med melblandingen. Tilsett vaniljepulver, litt salt og eventuell søtning. Sett deigen i kjøleskapet til det er klart for å kjevle den ut.

Fylling

  1. Miks dadlene med vann og krydder, som beskrevet ovenfor. Miks mandlene separat til grovt mel og bland deretter med dadelmassen.
  2. Du kan legge mandlene i bløt først eller raskt skolde dem i kokende vann, men da blir det ikke rawfood.

Bake bollene

  1. Kjevl ut deigen mellom to ark bakepapir, til ca. 5 mm tykkelse. Sett deretter i kjøleskapet en stund.
  2. Smør et ordentlig lag med fyll over deigen. Du kan også strø finhakkede nøtter over for ekstra smak og tekstur.
  3. Rull forsiktig sammen deigen med hjelp av bakepapiret. Sett rullen i kjøleskapet eller i fryseren en kort stund for å gjøre det lettere å skjære pene boller.
  4. Legg bollene i papirformer og topp med ønsket topping, for eksempel revet kokos, hakkede pistasjnøtter, bipollen eller frysetørkede bringebær.

Tips og råd

  • Det tar litt tid å mikse dadlene og deigen, men når det er gjort, er kanelbollene superenkle å lage.
  • Hvis du ikke følger rawfood-livsstilen helt, kan du riste nøttene og havregrynene lett i ovnen først. Det gir en ekstra god smak.
  • Bollene oppbevares i kjøleskapet, men kan også fryses – så hvorfor ikke lage dobbel porsjon?



Dadler Medjool ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
299 kr 427 kr
KJØP NÅ
Daddelsukker ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
100 kr 143 kr
KJØP NÅ
Mandel Premium RAW 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
166 kr 332 kr
KJØP NÅ
Kokos Revet Premium RAW ØKO 500g
49%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
73 kr 144 kr
KJØP NÅ
Aseel Dadler uten kjerne ØKO 500g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
66 kr 93 kr
KJØP NÅ
Cashewnøtter Premium RAW 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
203 kr 406 kr
KJØP NÅ
Mandel Premium RAW ØKO 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
186 kr 370 kr
KJØP NÅ
Hasselnøtter Premium RAW ØKO 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
256 kr 511 kr
KJØP NÅ
Havregryn Glutenfritt ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
55 kr 80 kr
KJØP NÅ
Pistasjnøtter Premium RAW ØKO 200g
50%
Kort dato
173 kr 346 kr
Vaniljepulver ØKO 10g
31%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
123 kr 177 kr
Kardemommefrø øko 50g
30%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
120 kr 171 kr
Cashewnøtter Delt Premium RAW 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
147 kr 292 kr
Aseel dadler kjernefrie øko 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Best før: 2025-09-30
98 kr 164 kr
Kanelpulver Kassia ØKO 100g
31%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
50 kr 72 kr
Kardemomme Malt ØKO 50g
31%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
82 kr 118 kr
Dadler Hakkede ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
153 kr 219 kr
Kanel pulver Ceylon ØKO 100g
29%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
60 kr 85 kr
Dadler Hakket ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
89 kr 127 kr
Kanelpulver Ceylon ØKO 500g
30%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
181 kr 258 kr
Yaconsirup ØKO 250 ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
150 kr 213 kr
Logg inn
Fikk du rett?