Karse er den mest populære av mikrogreens, den er veldig smakfull - med en hyggelig pepperaktig smak som kan kombineres i salater, døkorere smørbrød eller brukes i grønne smoothies... Karse er et veldig lettfrø å gro, det kan spire både i krukke eller på en tallerken med bomullspads.
Smørbrødskarse, som den egentlig heter, tilhører samme familie som brokkoli, kål, sennep og reddik mm. Frøene bør ikke legges i bløt fordi et gelaktig skall dannes rundt frøet når det blir vått, akkurat som hos linfrø, psyllium og ruccola. Bløtlegging vil bare føre til klumpete frø.
Spiring: Spir på et varmt sted. Spirene/skuddene er klare etter 5-7 dager. Hell litt vann i spirebrettet ca 1 cm. Så frøene i et tynt lag. Spray frøene minst 2 ganger om dagen. Når røttene har utviklet seg, trenger ikke frøene dusjes mer. I stedet fylles vann på i brettet til det når røttene. Spirene er klare på ca 7-10 dager.