Friskt og bærekraftig - glutenfritt frøknekke for den aktive livsstilen
Hvorfor er frø og psyllium så viktige for glutenfri baking?
Frø som solsikkefrø, gresskarfrø og linfrø er ikke bare smaksrike tilskudd til kostholdet ditt, de er også uvurderlige når det gjelder å gi frøknekke en herlig sprø konsistens og være en god kilde til næring. Deres naturlige oljer og fibre gir ikke bare en fantastisk tekstur, men også en ekstra dose næringsstoffer som kroppen din vil elske.
Psylliumskall - den hemmelige ingrediensen som endrer alt
Psyllium er kanskje ikke en ingrediens du normalt har i skapet ditt, men fordelene i glutenfri baking er helt uvurderlige. Ved å absorbere fuktighet skaper psyllium en slags geleaktig konsistens som hjelper til med å binde de andre ingrediensene sammen, noe som resulterer i en smidig og lettdeig å jobbe med.
Oppskrift - Glutenfritt frøknekke
Ingredienser
1 dl solsikkefrø
½ dl sesamfrø
1 dl gresskarfrø
½ dl hele linfrø
3 ss psyllium frøskal
1 ½ dl kokos- eller maismel
½ dl kokosolje
2 ½ - 3 dl kokende vann
1 ts salt
½ ts kanel
½ ts ingefær
Slik gjør du
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle til de er godt blandet.
- Varm opp kokosoljen til den blir flytende. Tilsett kokosoljen og det kokende vannet i de tørre ingrediensene og bland til røren får en smidig og fast konsistens.
- Hell røren ut på et bakepapir og kjevle den deretter ut til en jevn og tynn tykkelse over hele brettet.
- Stek i nedre del av ovnen på 150 grader i ca. 50 minutter.
- Nå er frøknekken klar til å nytes til frokost eller som en liten snack!
Nyt en deilig, smaksrik og glutenfri frøknekke allerede i dag
Der har du det - en enkel og sunn oppskrift på glutenfritt frøknekke som vil få smaksløkene dine til å danse av glede! Gi det et forsøk og opplev den herlige smaken og konsistensen som denne sprø baksten har å tilby.