Alle innlegg

Friskt og bærekraftig - glutenfritt frøknekke for den aktive livsstilen

Friskt og bærekraftig - glutenfritt frøknekke for den aktive livsstilen

Å bake er som terapi for sjelen, og når vi velger ingrediensene våre med omhu, kan det også bli en kilde til velvære for både kropp og sjel. Her vil vi utforske den fantastiske verdenen av frø og psyllium, og hvordan de kan forvandle bakingen din til noe helt spesielt - glutenfritt frøknekke!

Hvorfor er frø og psyllium så viktige for glutenfri baking?

Frø som solsikkefrø, gresskarfrø og linfrø er ikke bare smaksrike tilskudd til kostholdet ditt, de er også uvurderlige når det gjelder å gi frøknekke en herlig sprø konsistens og være en god kilde til næring. Deres naturlige oljer og fibre gir ikke bare en fantastisk tekstur, men også en ekstra dose næringsstoffer som kroppen din vil elske.

Psylliumskall - den hemmelige ingrediensen som endrer alt

Psyllium er kanskje ikke en ingrediens du normalt har i skapet ditt, men fordelene i glutenfri baking er helt uvurderlige. Ved å absorbere fuktighet skaper psyllium en slags geleaktig konsistens som hjelper til med å binde de andre ingrediensene sammen, noe som resulterer i en smidig og lettdeig å jobbe med.

Oppskrift - Glutenfritt frøknekke

Ingredienser

1 dl solsikkefrø
½ dl sesamfrø
1 dl gresskarfrø
½ dl hele linfrø
3 ss psyllium frøskal
1 ½ dl kokos- eller maismel
½ dl kokosolje
2 ½ - 3 dl kokende vann
1 ts salt
½ ts kanel
½ ts ingefær

Slik gjør du

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle til de er godt blandet.
  2. Varm opp kokosoljen til den blir flytende. Tilsett kokosoljen og det kokende vannet i de tørre ingrediensene og bland til røren får en smidig og fast konsistens.
  3. Hell røren ut på et bakepapir og kjevle den deretter ut til en jevn og tynn tykkelse over hele brettet.
  4. Stek i nedre del av ovnen på 150 grader i ca. 50 minutter.
  5. Nå er frøknekken klar til å nytes til frokost eller som en liten snack!

Nyt en deilig, smaksrik og glutenfri frøknekke allerede i dag

Der har du det - en enkel og sunn oppskrift på glutenfritt frøknekke som vil få smaksløkene dine til å danse av glede! Gi det et forsøk og opplev den herlige smaken og konsistensen som denne sprø baksten har å tilby.

Ingredienser til Glutenfritt frøknekke

Solroskerner ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 52 NOK 75
KJØP NÅ
Sesamfrø uskallet ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 68 NOK 98
KJØP NÅ
Gresskarfrø ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 103 NOK 147
KJØP NÅ
Linfrø Brune ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 57 NOK 82
KJØP NÅ
Psyllium Frøskal ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 211 NOK 301
KJØP NÅ
Psyllium Frøskal ØKO 250g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 105 NOK 151
KJØP NÅ
Kokosmel Premium RAW ØKO 1kg
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 111 NOK 157
KJØP NÅ
Kokosmel Premium RAW ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 55 NOK 79
KJØP NÅ
Maismel ØKO 1 kg
40%
Kort dato
Save The Food
Best før: 2024-01-30
NOK 71 NOK 119
KJØP NÅ
Kokosolje Virgin RAW ØKO 1000ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 127 NOK 181
KJØP NÅ
Kokosolje Virgin RAW ØKO 500ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 75 NOK 107
KJØP NÅ
Kanel pulver Ceylon ØKO 100g
29%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK 55 NOK 78
KJØP NÅ
Kanelpulver Ceylon ØKO 500g
30%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK 163 NOK 233
KJØP NÅ
Solfrø ØKO 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Best før:
NOK 90 NOK 151
Sesamfrø uskallet økologisk 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Best før: 2024-09-30
NOK 114 NOK 189
Gresskarkjerner ØKO 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Best før: 2024-11-17
NOK 177 NOK 294
Linfrø Brune ØKO 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Best før:
NOK 98 NOK 164
Maismel ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 41 NOK 59
Ingefær pulver ØKO 100g
30%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK 57 NOK 82
Ingefær pulver ØKO 500g
30%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK 177 NOK 253
Logg inn
Fikk du rett?