Hasselnøtter har en god nøttesmak. De er naturlig rike på bra fett, kostfiber, protein, B-vitaminer og magnesium.
Bruk hasselnøtter i matlagingen eller småspis dem som de er. Prøv for eksempel å lage en god og sunn hasselnøttmelk: Bland bløtlagte hasselnøtter med rikelig med vann i en mixer og sil fint. Hasselnøtter er også godt egnet for hasselnøttsmør og bakverk.
Våre råtørkede økologiske hasselnøtter er skånsomt tørket for å bevare så mye næring som mulig. Hasselnøtter er meget egnet for lavkarbo-kost.
Hassel (Corylus Avellana) er noen ganger spesielt i tett skog et lite tre på 5-8 meters høyde, men blir gjerne en krattskog gjennom de tallrike skuddene fra rothalsen. Hassel er et tre som har eksistert veldig lenge. Det finnes opplysninger som viser at hassel har vokst helt opp i Ångermanland rundt 9500 f.Kr. Da dannet hassel skog sammen med eik og lind. Allerede i Upplandslagen fra år 1295 og i andre landskapslover omtales Hassellundar som heter Hesli på gammelsvensk og ordet Häsle finnes fortsatt i flere stedsnavn.