Lilla maismel brukes til å lage en tradisjonell drink kalt chicha morada i Andesfjellene. Lilla maismel kan brukes som erstatning for hvete og andre typer mel i oppskrifter. Bytt ut 2/3 mel med 1/3 lilla maismel. Det er svært få lilla spiselige planter i planteriket, så dette produktet er perfekt for de som for eksempel følger regnbuedietten. Den passer også godt i råsjokolade, brød og kjeks. Lilla maismel er glutenfritt og har ingen kjente bivirkninger eller interaksjoner med medisiner. Vær imidlertid oppmerksom på eventuelle personlige reaksjoner og kontakt legen din hvis du er usikker, spesielt hvis du tar medisiner.
Ingredienser: 100% økologisk råtørket lilla mais under 40°C.
Opprinnelsesland: Peru.
Oppbevaring: Tørt og kjølig.
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1569 kJ/375 kcal
Fett: 1 g
- hvorav mettet fett: 0 g
Karbohydrat: 83 g
- hvorav sukkerarter: 14 g
Protein: 6 g
Salt: 005 g.