Mandel er en av de mest næringsrike nøttene. Mandlene er metabolisk alkaliske og inneholder quercetin og kaempferol. Mandlene er rike på komplekse karbohydrater, fibre, protein, enumettet fett, jern, kalsium, sink, B-vitaminer og antioksidanten vitamin E. Siden mandel ikke er en nøtt, men en frø, vil de fleste nøtteallergikere ikke reagere på mandel.
Bare to spiseskjeer med mandel gir deg hele 35% av ditt daglige behov av antioksidanten vitamin E, vitamin B2 (riboflavin) og B3 (niacin). Mandel er også en god kilde til vitamin B9 (folsyre), som er spesielt viktig for proteinomsetningen.
Med en deilig og mild smak kan mandel brukes i kaker, smoothies og salater. Du kan også lage din egen mandelmelk ved å blande mandlene med vann og deretter siler blandingen gjennom en nøttepose eller stoff.
Mandler er et perfekt tilskudd for alle som utøver raw food. Mandlene er motstandsdyktige mot mugg og er derfor også utmerket å bløtlegge eller spire for å øke næringsverdien enda mer!