Alle innlegg

Tid for julebakst? Bak pepperkakegrantrær med topping

Tid for julebakst? Bak pepperkakegrantrær med topping

Julen er en tid for fellesskap, snødekte enger og duften av nybakte pepperkaker som fyller kjøkkenet. Men har du noen gang lurt på historien bak disse krydrede godbitene som har blitt en selvfølgelig del av våre juletradisjoner? Bli med på en reise gjennom tidene, der vi guider deg gjennom pepperkakens historie og avslutter med en fantastisk oppskrift på pepperkakegrantrær - et perfekt tillegg til julebakingen!

Pepperkakens historie - en krydret og velduftende reise

Pepperkaker har en fascinerende historie som strekker seg over flere århundrer. Opprinnelig kommer de fra Midtøsten, der krydder som kanel og ingefær ble brukt i matlaging og baking. Disse aromatiske smakene tok deretter veien gjennom handelsrutene og nådde Europa i middelalderen.

Visste du at det først var på 1600-tallet i Tyskland at pepperkaker ble en del av juletradisjonen? Former i ulike figurer, som hjerter og stjerner, ble populære som dekorasjoner. Denne tradisjonen spredte seg raskt over hele Europa, og etter hvert nådde pepperkaker også de norske hjem.

I det moderne kjøkkenet kan du nyte pepperkaker med både nytte og glede

Vi lever i en tid der sunn mat og økologiske alternativer blir stadig viktigere. Men noen ganger kan det være vanskelig å vite hvordan man skal gå frem, spesielt ved julen der vi har så mange tradisjoner knyttet til maten. Derfor vil vi inspirere deg denne julen til å tørre å bytte ut oppskriften på dine klassiske pepperkaker og i stedet prøve noe nytt. Hvorfor ikke prøve å bake pepperkakegrantrær med sunne ingredienser og oppleve duften av modne appelsiner og velduftende sjokolade?

Oppskrift - Pepperkakegrantrær med sjokolade og appelsin

Ingredienser

Pepperkakegrantrær
12 stk. utstenede dadler
2,5 dl skrelt mandel
2 ss smeltet kokosolje
20 g pepperkakekrydder
0,5 ts vaniljepulver

Sjokoladetopping
80 g sjokoladeknapper 58%
2 ss presset appelsin
1 ss smeltet kokosolje

Toppings
Appelsinskall
Pisket kokoskrem
Glasur med grønn farge
Stjerner

Slik gjør du

  1. Rist mandlene i en tørr stekepanne for en nøtteaktig smak. Smelt kokosoljen.
  2. Miks dadlene, ristede mandler, krydder og smeltet kokosolje til en deig. Kle en firkantet form med bakepapir og trykk deigen ned.
  3. Smelt sjokoladen over vannbad og tilsett appelsinsaft og kokosolje.
  4. Hell sjokoladen over deigen og dryss appelsinskall over.
  5. Sett i fryseren i cirka 1 time.
  6. Skjær ut grantrær og pynt med kokoskrem eller farget glasur. Dryss appelsinskall over og legg til stjerner for ekstra magi.

Pepperkakegrantrær er ikke bare et alternativ som bare smaker fantastisk, men gir også en følelse av bærekraft og helse til årets julebord. La disse små delikatessene bli en del av din juletradisjon og nyt den krydrede magien som følger med hvert tygg!

Inspirert av julens dufter, kjøp ingredienser til pepperkaketrær!

Daddler uten kjerne ØKO 500g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 56 NOK 112
KJØP NÅ
Kokosolje Virgin RAW ØKO 500ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 81 NOK 116
KJØP NÅ
Pepperkakesmak ØKO 100g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 88 NOK 125
KJØP NÅ
Vaniljepulver ØKO 10g
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK 170
KJØP NÅ
Logg inn
Fikk du rett?