Save The Food er et merke opprettet av Rawfoodshop. Det oppsto da vi ble spurt om å hjelpe leverandørene våre med å bli mer bærekraftige og selge overskuddet deres av råvarer. Produktet tilbys derfor til en lavere og bedre pris enn normalt. Det kan dreie seg om overproduksjon, feil emballasje, skjønnhetsfeil, trender, utgående sortiment eller kort holdbarhetstid. Produktet er helt ok og av god kvalitet. Tørre matvarer har lang holdbarhetstid, ofte mye lenger enn vi tror. Så redd maten sammen med oss og bli en klimahelt du også!
Økologiske eplebiter varsomt tørket ved 40°C i passelig store biter som egner seg til smaksprøver. Disse naturlig søte tørkede eplebitene er rike på kostfiber, vitamin C, kalium og antioksidanter. Nyt dem rett fra posen eller bruk dem i bakverk, frukt- og nøtteblandinger eller til frokostgrøten.
Eplet har eksistert så lenge i menneskets historie at man kan kalle det for den første frukten. Hvis man biter av en bit fra et eple og lar det ligge en stund, blir fruktkjøttet brunaktig. Dette kommer av at epler er rike på jern og jernet i eplet oksiderer ved kontakt med oksygen. Antioksidantaktiviteten i epleskallet er i gjennomsnitt 2-6 ganger sterkere enn i fruktkjøttet, og skallet inneholder 2-6 ganger mer fenoler og 2-3 ganger mer flavonoider enn fruktkjøttet.