Nattokinase utvinnes fra "natto", en tradisjonell japansk matvare som fremstilles ved å la bacillusbakterier fermentere kokte soyabønner og produsere enzymet nattokinase. Det er ikke noe soya igjen i enzymene eller sluttproduktet. Natto har blitt spist i tusenvis av år på grunn av sine mange helsefordeler.
Nattokinase er kjent for sin evne til å bryte ned fibrin, et protein som er involvert i blodpropp. Denne egenskapen har ført til at nattokinase har blitt undersøkt for sine mulige positive effekter på blodsirkulasjonen og det kardiovaskulære systemet.
Holistic Nattokinas er produsert av ikke-GMO-sojabønner og inneholder 2000 FU (fibrinolytiske enheter) per kapsel. K-vitamin er fjernet fra Holistic Nattokinas på grunn av at K-vitamin fremmer blodpropp.
Nattokinase hjelper kroppen med å bryte ned proteiner i maten. Nattokinase har også vist seg å være effektivt mellom måltidene, minst 30 minutter før et måltid eller minst 2 timer etter et måltid. Nattokinase tas da opp i blodet og kan bryte ned uønskede proteiner i kroppen, noe som støtter kroppens naturlige betennelsesdempende prosesser.
SYREBESTANDIGE KAPSLER FOR MAKSIMAL EFFEKT
De aktive stoffene i Holistic Nattokinas er beskyttet i syreresistente kapsler for å sikre at enzymene ikke brytes ned for tidlig i fordøyelsesprosessen. Dette gjør at enzymene i stedet kan nå tynntarmen, der nattokinase kan tas opp fra tarmen og ut i blodet for å utøve sin effekt. Uten ekstra sterke kapsler er det en risiko for at enzymene brytes ned av saltsyren i magesekken og dermed mister sin effekt.
ENZYMAKTIVITET OG MÅLING
Enzymenes styrke måles i ulike aktivitetsenheter. Mengden eller vekten i mg er ikke relevant for å beskrive effekten av et enzym, f.eks. kan 100 mg nattokinase ha lav eller høy enzymaktivitet. Holistic Nattokinas har en enzymaktivitet på 2000 FU per kapsel.