Fri frakt fra 599 kr
Just nu – ekstra rask levering
Just nu – ekstra rask levering
Laster inn
Feir Gulrotkake-dagen med Raw gulrotkake

Feir Gulrotkake-dagen med Raw gulrotkake

I dag er det Gulrotkake-dagen, og kanskje har du lyst på noe søtt og sunt? Da er det på tide å prøve Raw gulrotkake! Den er ikke bare deilig, men også vegansk, glutenfri og uten raffinert sukker. Vi guider deg gjennom denne oppskriften og forteller også mer om to av hovedingrediensene: dadler og valnøtter.

Dadler og valnøtter - delikate råvarer med en lang historie

Både dadler og valnøtter har en rik historie, og deres veier har krysset mange kulturer opp gjennom tidene. Dadler, ofte kalt "naturens godteri," har vært en del av menneskets kosthold i tusenvis av år. Med en naturlig sødme har både dadler, men også dadelsukker og dadelsirup, blitt populære alternativer til raffinert sukker. Valnøtter er ikke bare en delikatesse, men også en næringsrik kilde. Med sine opprinnelige røtter i Persia har valnøtter vandret verden rundt og blitt en viktig ingrediens i mange kjøkken.

Gulrotkake - mer enn bare en kake til kaffen

Å inkludere gulrøtter i bakingen gir ikke bare bakverkene dine en fantastisk farge, smak og saftighet, men øker også næringsverdien. Gulrøtter inneholder antioksidanter, vitaminer og fibre. Når de kombineres med både valnøtter og dadler, får du ikke bare en deilig smak, men også en sunn og variert dose næringsstoffer.

Oppskrift - Raw gulrotkake

Ca 12 stk

Ingredienser

Gulrotkake
6 dl revne gulrøtter
3,5 dl valnøtter
2,5 dl Medjool-dadler, uten stein
2,5 dl revet kokos
1 ts kanel
1/2 ts ingefærpulver
1/4 ts malt muskatnøtt
1 klype salt

Cashewfrosting
2,5 dl cashewnøtter
0,6 dl vann
3 ss søtning, for eksempel lønnesirup eller yaconsirup
1 ts vaniljepulver
1 ss gulrotpulver
Saft av 1/2 sitron
1 klype salt
0,8 dl virgin kokosolje, smeltet

Til pynt
Valnøtter
Revne gulrøtter
Gulrotpulver

Slik gjør du

Gulrotkake

  1. Kle en rund eller firkantet form med bakepapir.
  2. Riv gulrøttene grovt.
  3. Kjør valnøtter og dadler i en matprosessor til det danner en masse.
  4. Tilsett gulrøtter, revet kokos og krydder samt salt. Kjør til gulrøttene er godt blandet.
  5. Press massen ut i formen og sett den i fryseren mens du lager frostingen.

Cashewfrosting

  1. Kjør cashewnøtter, vann, søtning, vanilje, gulrotpulver, sitronsaft og salt til det blir kremaktig.
  2. Tilsett den smeltede kokosoljen og kjør igjen.

Dekorasjon

  1. Ta kaken ut av fryseren, hell frosting over og smør den utover kaken. Dekk til og frys i ca. 2 timer.
  2. Ta ut kaken, pynt med valnøtter og revne gulrøtter. La den stå i romtemperatur i 15 minutter før servering.

Opplev en sunnere kaffestund med Raw gulrotkake

Raw gulrotkake er ikke bare en fest for smaksløkene, men også et hyggelig tilskudd til en sunn livsstil. Hvorfor ikke bake den denne helgen og nyte en sunn kaffepause?

Ingredienser til Raw gulrotkake

Kommentarer

Be the first one to comment:
Navn:
E-postadresse (publiseres ikke):
No comments
ARTIKKEL 1 1.1  | Vis alle 
Logg inn

Vår laveste pris 1-30 dager før prisavslag:

MERK. Prisen er den laveste prisen som er brukt for produktet 1-30 dager før gjeldende prisavslag ble utført. Unntaket er dersom det er foretatt gradvise reduksjoner, så vis laveste pris 1-30 dager før første prisreduksjon.
Choose country