Alle innlegg

Forhøy julefølelsen på lille julaften med Panforte

Forhøy julefølelsen på lille julaften med Panforte

Før du setter deg foran den sprakende peisen, pakker inn de siste julegavene og nyter julestemningen på lille julaften, la oss fortelle deg om Panforte. Denne italienske julekaken er en virkelig delikatesse - en smaksrik godbit fylt med tørket frukt, nøtter og sjokolade. La denne deilige tradisjonen få plass på julebordet ditt - for å gi den en ekstra tvist, kombinerer vi smakene av kardemomme og appelsin.

Historien bak Panforte - en kulinarisk smaksreise gjennom generasjoner

For å forstå panforte, må vi reise tilbake i tid. Opprinnelig kommer dette italienske mesterverket fra byen Siena i regionen Toscana. Historisk sett er panforte en skatt av nøtter, tørket frukt og krydder, som en gave til gudene ved spesielle anledninger.

Panforte har en nær tilknytning til juletradisjoner, når familier samles for å forberede den store julefeiringen. Med en aromatisk duft og smakfull tekstur gjør den Panforte til et must på julebordet.

Opplev en smaksopplevelse av kardemomme og appelsin i årets Panforte

Ingen julebord er komplett uten søtsaker som smelter i munnen og skaper en ekstra gullkant på denne glitrende høytiden. Tradisjonelt er panforte krydret med julens krydder, men vi tar det et steg videre ved å kombinere den forførende aromaen av kardemomme med den friske sitrusnoten av appelsin.

Resultatet er en nydelig, seig kake, nesten som karamell, med smaksopplevelser som frakter deg til et vinterkledd, italiensk landskap. Hvorfor ikke heve julestemningen ytterligere i år og bake din egen Panforte på "lille julaften"?

Oppskrift - Panforte

Ingredienser

125 g mandler
125 g hasselnøtter
1 dl teffmel
150 g tørkede fiken, grovhakket
Skal fra 1 appelsin
½ ts malte kardemommefrø
1 krm Himalayasalt
¾ kopp agavesirup
1 dl daddelsukker eller kokossukker
100 g mørk sjokolade
1 ss kakaopulver

Slik gjør du

  1. Rist nøttene i en tørr stekepanne og skrubb av løst skinn.
  2. Hakk fikenene og bland med nøtter, teffmel, appelsinskall, kardemomme og salt.
  3. Varm sirup og sukker i en kjele til sukkeret smelter.
  4. Tilsett sjokoladen og rør til den smelter.
  5. Hell sjokoladeblandingen over de tørre ingrediensene og bland godt.
  6. Fordel røren i en springform med bakepapir.
  7. Flat toppen med fuktede hender.
  8. Stek på 175 grader i 18 minutter.
  9. Avkjøl og fjern bakepapiret.
  10. Dryss med kakaopulver, kutt i skiver og nyt de italienske smakene denne julen.

Gi deg selv og dine kjære en smakstur til Italia på julaften med denne fantastiske oppskriften på Panforte. Måtte den bringe aromaene og smakene til en ekte italiensk tradisjon til julebordet ditt "dagen før dåpsdagen"!

Finn ingrediensene til Panforte!

Mandel Premium RAW 1kg
40%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 192 NOK 319
KJØP NÅ
Hasselnøtter Premium RAW ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 343 NOK 491
KJØP NÅ
Fiken ØKO 500g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 83 NOK 165
KJØP NÅ
Kardemommefrø øko 50g
30%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK 115 NOK 164
KJØP NÅ
Agave Sirup Lys ØKO 500ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før: 2024-08-27
NOK 111 NOK 159
KJØP NÅ
Agavesirup Mörk ØKO 500ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 95 NOK 135
KJØP NÅ
Daddelsukker ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 96 NOK 137
KJØP NÅ
Kokossukker ØKO 500g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 79 NOK 112
KJØP NÅ
Kakaopulver 21% øko 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 87 NOK 124
KJØP NÅ
Teffmel Lyst ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 72 NOK 103
Teffmel Mørkt ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK 72 NOK 103
Sjokoladeknapper fra Peru 70% ØKO 100g
30%
Kort dato
NOK 63 NOK 90
Logg inn
Fikk du rett?