Alle innlegg

Forhøy julefølelsen på lille julaften med Panforte

Forhøy julefølelsen på lille julaften med Panforte

Før du setter deg foran den sprakende peisen, pakker inn de siste julegavene og nyter julestemningen på lille julaften, la oss fortelle deg om Panforte. Denne italienske julekaken er en virkelig delikatesse - en smaksrik godbit fylt med tørket frukt, nøtter og sjokolade. La denne deilige tradisjonen få plass på julebordet ditt - for å gi den en ekstra tvist, kombinerer vi smakene av kardemomme og appelsin.

Historien bak Panforte - en kulinarisk smaksreise gjennom generasjoner

For å forstå panforte, må vi reise tilbake i tid. Opprinnelig kommer dette italienske mesterverket fra byen Siena i regionen Toscana. Historisk sett er panforte en skatt av nøtter, tørket frukt og krydder, som en gave til gudene ved spesielle anledninger.

Panforte har en nær tilknytning til juletradisjoner, når familier samles for å forberede den store julefeiringen. Med en aromatisk duft og smakfull tekstur gjør den Panforte til et must på julebordet.

Opplev en smaksopplevelse av kardemomme og appelsin i årets Panforte

Ingen julebord er komplett uten søtsaker som smelter i munnen og skaper en ekstra gullkant på denne glitrende høytiden. Tradisjonelt er panforte krydret med julens krydder, men vi tar det et steg videre ved å kombinere den forførende aromaen av kardemomme med den friske sitrusnoten av appelsin.

Resultatet er en nydelig, seig kake, nesten som karamell, med smaksopplevelser som frakter deg til et vinterkledd, italiensk landskap. Hvorfor ikke heve julestemningen ytterligere i år og bake din egen Panforte på "lille julaften"?

Oppskrift - Panforte

Ingredienser

125 g mandler
125 g hasselnøtter
1 dl teffmel
150 g tørkede fiken, grovhakket
Skal fra 1 appelsin
½ ts malte kardemommefrø
1 krm Himalayasalt
¾ kopp agavesirup
1 dl daddelsukker eller kokossukker
100 g mørk sjokolade
1 ss kakaopulver

Slik gjør du

  1. Rist nøttene i en tørr stekepanne og skrubb av løst skinn.
  2. Hakk fikenene og bland med nøtter, teffmel, appelsinskall, kardemomme og salt.
  3. Varm sirup og sukker i en kjele til sukkeret smelter.
  4. Tilsett sjokoladen og rør til den smelter.
  5. Hell sjokoladeblandingen over de tørre ingrediensene og bland godt.
  6. Fordel røren i en springform med bakepapir.
  7. Flat toppen med fuktede hender.
  8. Stek på 175 grader i 18 minutter.
  9. Avkjøl og fjern bakepapiret.
  10. Dryss med kakaopulver, kutt i skiver og nyt de italienske smakene denne julen.

Gi deg selv og dine kjære en smakstur til Italia på julaften med denne fantastiske oppskriften på Panforte. Måtte den bringe aromaene og smakene til en ekte italiensk tradisjon til julebordet ditt "dagen før dåpsdagen"!

Finn ingrediensene til Panforte!

Mandel Premium RAW 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
166 kr 332 kr
KJØP NÅ
Fiken ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
160 kr 228 kr
KJØP NÅ
Agavesirup Lys ØKO 500ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
115 kr 165 kr
KJØP NÅ
Agavesirup Mørk ØKO 500ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
114 kr 164 kr
KJØP NÅ
Daddelsukker ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
100 kr 143 kr
KJØP NÅ
Kokossukker ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
102 kr 145 kr
KJØP NÅ
Sjokoladeknapper fra Peru 70% ØKO 100g
30%
Kort dato
89 kr 127 kr
KJØP NÅ
Kakaopulver 21% øko 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
223 kr 318 kr
KJØP NÅ
Hasselnøtter Premium RAW ØKO 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
256 kr 511 kr
Teffmel Lyst ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
75 kr 107 kr
Teffmel Mørkt ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
75 kr 107 kr
Kardemommefrø øko 50g
30%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
120 kr 171 kr
Logg inn
Fikk du rett?