Rød Maca - Maca er en veldig næringsrik matkilde som inneholder store mengder vitaminer, enzymer og alle essensielle aminosyrer (som ofte er vanskelig å få gjennom vegetarisk mat). Aminosyreinnholdet i denne planten gir en gjennomsnittlig innhold på rundt 14% tilgjengelig protein. Maca har virkelig en imponerende mengde mineraler, spesielt bemerkelsesverdig er kalsium. De fleste mennesker spiser i dag en diett som har et lavere mineralinnhold enn våre forfedres ville samlede urter. Macas høye mineralinnhold kan hjelpe deg med å få i deg de nødvendige mineralene, og den smaker både godt og er behagelig. Ikke nok med det, maca inneholder også spor av det vanskelig å finne vitamin B-12, ikke nok til å dekke behovet, men likevel.
Maca inneholder også mange forskjellige aktive fyto-kjemiske stoffer (plante-stoffer), for eksempel de berømte macamidene og macaenerna. Deres antatte funksjon har vært gjenstand for mye forskning, spesielt når det gjelder dietten til den innfødte befolkningen i Peru. Finn ut fakta om disse byggesteinene selv og kom til dine egne konklusjoner.
Ingredienser: Økologisk tørket rødt macapulver (100%).
Opprinnelsesland: Peru.
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig.
Bruk: Macapulver kan blandes i for eksempel morgen-grøten eller i en smoothie.
Dosering: 1 teskje til 1 spiseskje per dag.
Anbefalt dose bør ikke overskrides. Kosttilskudd bør ikke brukes som et alternativ til en variert kost. Oppbevares tørt og utilgjengelig for barn.
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 14016 kJ / 335 kcal
Fett: 4 g
- hvorav mettet fett: 0 g
Karbohydrater: 71 g
- hvorav sukkerarter: 32 g
Protein: 14 g
Salt: 01 g.