Choose country
 
Laster inn
Slik baker du sommerens cheesecake med jordbær & rabarbra

Slik baker du sommerens cheesecake med jordbær & rabarbra

Du lager sommerens beste cheesecake med en deilig nøtte- og mandelbunn, et deilig kremet fyll av både ferske og tørkede jordbær og tynn rabarbra. Da topper du hele herligheten med enda flere friske bær. Mer sommerlig enn dette blir det ikke med denne deilige kaken! Og best av alt - den er helt raw og vegansk.

Oppskrift - Cheesecake med jordbær & rabarbra

12 porsjoner

Ingredienser

Bunn

10 medjool dadler
1 ½ dl hasselnøtter
1 ½ dl mandler
1 ts kardemomme, malt
1 ts vaniljepulver
1 klype salt


Fylling

8 dl premium cashewnøtter
2 dl kokosfløte
2 dl finhakket rabarbra
2 dl friske jordbær
1 dl virgin kokosolje
1 dl lys agavesirup
2 ss sitronsaft
½-1 dl frysetørrede jordbær
1 ss pink pitayapulver, valgfritt
½ ts vaniljepulver


Dekorasjon

Pistasjnøtter eller strimlet kokos
Friske jordbær
Sitronmelisse eller spiselige blomster
Eventuelt lys agavesirup

Slik gjør du

  1. Bløtlegg cashewnøttene i 4-5 timer eller over natten. Hell av bløtleggingsvannet og skyll nøttene grundig.
  2. Kle bunnen av en springform med plastfolie eller bakepapir.
  3. Hakk dadlene grovt. Miks nøtter med kardemomme, vanilje og salt i en blender eller matprosessor. Tilsett dadlene under fortsatt miksing til du har en fast deig. Trykk deigen ut i formen og sett den i fryseren en stund.
  4. Nå er det på tide å lage fyllet. Miks cashewnøtter med de øvrige ingrediensene til blandingen er helt glatt. Hell det i formen og frys igjen i en time eller mer.
  5. La kaken tine i et kvarter før servering og pynt med jordbær, pistasjnøtter og litt sitronmelisse eller spiselige blomster. Avslutt med å drysse litt agavesirup hvis du vil ha litt ekstra sødme.

Tips!

Har du lite friske jordbær, kan du toppe kaken med strimlet kokos og frysetørrede jordbær, eller kun hakkede pistasjnøtter. Kaken kan med fordel forberedes en dag eller to i forveien eller fryses i god tid. Pynten legger du på samme dag som kaken skal nytes. Etter det holder kaken så lenge bærene er friske.

Oppskrift - Hjemmelaget kokosmelk eller kokosfløte

Lei av å bære hjem hermetisert kokosmelk fra butikken? Visste du at du kan lage din egen kokosmelk eller fløte med vårt fantastiske kokosmelkpulver? Det er økologisk og helt uten tilsetningsstoffer. Smart og ekstra holdbart - ikke sant? Da slipper du å "betale" for vannet og dyre emballasjer.

Slik gjør du

  1. Mål opp 4 dl kaldt vann i en glassbeholder eller flaske.
  2. Tilsett knapt 5 ss kokosmelkpulver og rist/visp grundig.
  3. Du kan også gjøre dette i en blender, matprosessor eller stavmikser.
  4. For en rikere "melk" kan du tilsette litt ekstra pulver. Du kan også tilsette en klype salt om du ønsker det.
  5. Kokosfløte lager du på samme måte. Men du reduserer mengden vann med en tredjedel. Eller tar 4 dl vann til 7-8 ss kokosmelkpulver.

Fløten bruker du i gryteretter og desserter akkurat som vanlig. Du kan imidlertid ikke piske din hjemmelagde kokosfløte som man kan med boksfløten. Oppbevares i kjøleskap maks fem dager.



Bestill ingredienser til sommerens cheesecake

Kommentarer

Be the first one to comment:
Navn:
E-postadresse (publiseres ikke):
No comments
ARTIKKEL 1 1.1  | Vis alle 
Logg inn

Vår laveste pris 1-30 dager før prisavslag:

MERK. Prisen er den laveste prisen som er brukt for produktet 1-30 dager før gjeldende prisavslag ble utført. Unntaket er dersom det er foretatt gradvise reduksjoner, så vis laveste pris 1-30 dager før første prisreduksjon.